Directorul CIA a mers la Moscova pentru a discuta despre soarta preşedintelui sirian

Data publicării:
john brennan cia - GettyImages - 22 oct 15

 

John Brennan / Gulliver/GettyImages

John Brennan a discutat şi despre armistiţiul în vigoare în Siria.

Anterior, viceministrul rus de externe Oleg Sîromolotov a declarat că Brennan a avut mai multe întâlniri la sediul Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB). El a precizat că vizita nu a avut nicio legătură cu decizia Moscovei de a începe retragerea forţelor din Siria.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a anunţat că Brennan nu a discutat cu niciun reprezentat al Preşedinţiei ruse.

Între timp, trimisul Guvernului sirian la negocierile pentru pace de la Geneva a declarat că Siria este dispusă să facă parte dintr-o coaliţie internaţională de luptă împotriva terorismului condusă de Statele Unite, dar numai dacă Washingtonul este dispus să se coordoneze cu Damascul în adevăratul sens al cuvântului.

“Coaliţia internaţională (condusă de Statele Unite – n.r.) nu a avut succes în Siria pentru că nu s-a coordonat cu regimul. Rusia a avut succes pentru că s-a coordonat cu noi”, a declarat oficialul sirian Bashar Ja’afari, într-un interviu acordat postului libanez de televiziune al-Mayadeen.

Reprezentanţi ai rebelilor şi guvernului sirian discută la Geneva pentru a încerca să găsească o soluţie de încetare definitive a focului în Siria.

Armistiţiul negociat sub coordonarea Rusiei şi Statelor Unite în Siria, pus în aplicare din 27 februarie, a redus seminificativ ostilităţile, chiar dacă a fost deseori încălcat. Grupările teroriste Stat Islamic şi Frontul Nusra au fost excluse din această înţelegere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri