Directorul editorial al BBC a decis „să se retragă”

Data publicării:
12112012 20demisii-33099

Helen Boaden şi Steve Mitchell sunt acuzaţi de erori grave în coordonarea editorială a programelor, după prezentarea unui scandal de pedofilie în care, în mod eronat, a fost acuzat şi un fost responsabil din cadrul Partidului Conservator.

În plus, BBC este ţinta criticilor pentru modul în care a muşamalizat un alt caz de pedofilie, în care era implicat unul dintre angajaţii vedetă ai postului, Jimmy Savile, mort în octombrie anul trecut. Postul ITV a dezvăluit că, în decursul a patru decenii, acesta a abuzat peste 300 de copii, inclusiv în clădiri care aparţin BBC. Scandalul zguduie din temelii postul public britanic. Acum două zile, directorul general şi-a dat demisia.

Directorul general George Entwistle a demisionat, sâmbătă,ca urmare a difuzării pe postul britanic de televiziune a unui reportaj despre care s-a dovedit că era complet eronat.

Boaden și Mitchell și-au delegat toate responsabilitățile pe perioada anchetei. Boaden avea deplină responsabilitate editorială și managerială pentru rețelele BBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri