Eurodeputat: „Femeile sunt mai slabe, mai mici, mai puțin inteligente”

Data actualizării: Data publicării:
Janusz Korwin-Mikke

Un europarlamentar polonez a stârnit furie în Parlamentul European. Acesta a declarat, de la tribuna Parlamentului, că „femeile ar trebui să câștige mai puțin pentru că sunt mai slabe, mai mici, mai puțin inteligente”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Desigur, femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații. Pentru că sunt mai slabe, mai mici, mai puțin inteligente și trebuie să câștige mai puțin! Asta e tot”, a declarat Janusz Korwin-Mikke de la tribuna Parlamentului.

O colegă din Parlament i-a dat imediat replica europarlamentarului polonez.

Dacă ar fi cum vreți dvs., eu nu aș avea voie să fiu aici. Știu că sunteți îngrijorat și vă doare că azi sunt mai multe femei care reprezintă cetățenii în condiții egale cu bărbații. Sunt aici să apăr femeile din Europa de bărbați ca dumneavoastră”, a declarat Iratxe Garcia Perez.

Janusz Korwin-Mikke este un politician polonez în vârstă de 74 de ani și reprezinta regiunea Silesia în Parlamentul European. Ca argument la declarația șocantă acesta a declarat că nu există nicio femeie în topul celor mai buni 100 de jucători de șah din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri