Discuții la Rio. Vladimir Putin și Angela Merkel, îngrijorați de situația din Ucraina

Data publicării:
merkell

Oraşul Lugansk este împânzit de tancuri şi blindate. În zone periferice se dau lupte grele, folosindu-se artileria grea. Ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, spune că Rusia continuă să trimită tancuri în ţara vecină, informaţie care a fost confirmată zilele trecute de generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa.

De cealaltă parte, Moscova a ameninţat Kievul cu urmări ireversibile, după ce un proiectil lansat de pe teritoriul ucrainean a căzut de cealaltă parte a frontierei, iar un om a fost ucis. Ucraina a negat implicarea armatei sale în acest incident şi susţine că ar fi vorba de o provocare din partea forţelor proruse.

În acest context, Angela Merkel şi Vladimir Putin au discutat la Rio de Janeiro despre criza din estul Ucrainei. Potrivit unui purtător de cuvânt de la Kremlin, cei doi lideri au afirmat că este necesară anunțarea urgentă a unui armistițiu, efectuarea unui schimb de prizonieri și reluarea activităților de monitorizare.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și cancelarul Germaniei, Angela Merkel au convenit asupra faptului că situația din Ucraina tinde spre degradare. Cei doi lideri s-au pronunțat pentru reluarea cât mai rapidă a activității grupului de contact pentru Ucraina, eventual, în formatul unei videoconferințe”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Problema livrările de gaz către Ucraina și Europa nu a dost discutată în cadrul întîlnirii de la Rio de Janeiro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri