Dmitri Medvedev compară anexarea Crimeei cu reunificarea Germaniei

Data publicării:
medvedev dmitri presedintele rus - mfax 1

Primul ministru al Rusiei, Dmitri Medvedev. FOTO: Mediafax

Premierul rus a vorbit în faţa Parlamentului despre sancţiunile occidentale impuse anul trecut pentru acţiunile Rusiei în Ucraina. Cu această ocazie, Dmitri Medvedev a declarat că pasul „istoric” de anexare a peninsulei în martie 2014 a fost justificat.

„Pentru mulţi, revenirea Crimeei a fost o dreptate istorică, a cărei semnificaţie este echivalentă cu căderea Zidului Berlinului, reunificarea Germaniei sau returnarea Hong Kong sau Macao Chinei", a declarat el.

Dmitri Medvedev a adăugat că Rusia nu s-a confruntat niciodată cu atât de multe provocări în acelaşi timp.

"Pentru prima dată în istoria Rusiei după destrămarea URSS, ne confruntăm cu consecinţele a două şocuri externe imediate: declinul accentuat al preţului petrolului şi sancţiuni dure nejustificate. Ţara noastră nu s-a confruntat niciodată cu o astfel de colecţie de provocări în acelaşi timp", a declarat premierul rus, citat de agenţia Sputnik.

El a afirmat că economia Rusiei s-a contractat cu aproximativ 2% în primul semestru şi că situaţia economică ar fi putut fi mult mai gravă, dar că se stabilizează.

"Dacă presiunea externă se intensifică, iar preţul petrolului rămâne la un nivel foarte scăzut pentru o lungă perioadă de timp, va trebui să ne dezvoltăm într-o realitate economică nouă", a declarat el.

"Sunt convins că vom fi capabili să supravieţuim chiar şi acestei realităţi. Experienţa recentă arată că am învăţat cum să facem acest lucru", a adăugat Dmitri Medvedev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri