Doi părinți au rămas fără custodia copiilor pentru că aveau IQ prea mic

Data publicării:
parinti iq mic

Caz incredibil în Statele Unite. Cu gândul la binele copiilor, autorităţile au despărţit o familie. Doi părinţi au rămas fără custodia celor doi copii ai lor pentru că statul a considerat că adulţii nu sunt suficient de inteligenţi pentru a putea să-i îngrijească şi să-i educe pe micuţi. Părinţii sunt disperaţi şi se chinuie, până acum zadarnic, să convingă statul că băieţilor le-ar fi cel mai bine acasă, în sânul familiei.

„Ei cred că, din cauza acestei dizabilităţi, noi nu ne putem creşte copiii în siguranţă”, afirmă Amy Fabbrini, mama băieţilor.

Eric Ziegler și Amy Fabbrini spun că autorităţile le-au luat cei doi copii din cauza capacităţii mintale limitate pe care o au. Oficialii susţin că abilităţile cognitive reduse ale celor doi părinţi le afectează capacitatea de a-şi creşte în siguranţă băieţii. Eric şi Amy au fost supuşi unor teste de inteligenţă şi a rezultat că IQ-ul lor este în jur de 70, în condiţiile în care media este de 90-110.

„Credem că IQ-ul nu trebuie să aibă nimic de-a face cu asta atât timp cât poţi să-ţi întreţii copilul, să-l îngrijeşti”, adaugă Amy Fabbrini, mama băieţilor.

Primul copil le-a fost luat de autorităţi în urmă cu 4 ani, după ce o cunoştinţă a depus o plângere la adresa lor. Totul s-a repetat anul acesta în februarie, în cazul celui de-al doilea copil. Cazul este cu atât mai ciudat cu cât un voluntar de la Protecţia Copilului spune că cei doi părinţi sunt cât se poate de normali.

„Nu am văzut niciodată nimic care să mă alarmeze”, spune Sherrene Hagenbach, fost voluntar la Protecţia Copilului.

Deşi au urmat indicaţiile autorităţilor şi au făcut cursuri de creştere a copiilor, de prim-ajutor şi chiar şi de nutriţie, Eric Ziegler și Amy Fabbrini sunt încă despărţiţi de băieţii lor.

„Sunt foarte activi, au făcut mult mai mult decât ce li s-a cerut”, precizează Sherrene Hagenbach, fost voluntar la Protecţia Copilului.

În ciuda faptului că va fi un drum lung şi greu, cuplul este hotărât să meargă înainte pentru a-şi vedea copiii acasă, acolo unde le este locul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri