Donald Trump conduce în sondajele pentru nominalizarea republicană la Casa Albă

Data publicării:
donald trump campanie presedinte - GettyImages - 21 iulie 2015 1

Omul de afaceri este preferat de 24% dintre alegătorii republicani intervievați în cadrul unui sondaj publicat de The Washington Post și ABC News, acesta fiind cel mai bun scor obținut de un candidat în acest an, cu mult înaintea rivalilor săi, Scott Walker (13%) și Jeb Bush (12%), informează Mediafax.

Dar sondajul a fost realizat înaintea declarațiilor făcute de Donald Trump despre senatorul John McCain, remarcă în contextul în care Washington Post a indicat că popularitatea acestuia a scăzut brusc printre cei intervievați după acest ultim incident.

John McCain, fost pilot al forțelor aeriene americane, a fost cinci ani prizonier în timpul războiului din Vietnam. El l-a criticat virulent pe Donald Trump pentru afirmațiile sale față de imigranți, îndreptate în special împotriva mexicanilor clandestini, pe care i-a asimilat infractorilor.

Oarecum deranjat de aceste critici, miliardarul a replicat sâmbătă că senatorul nu este „un erou de război” și că se bucură de acest statut doar datorită faptului că „a fost capturat”. „Îmi plac oamenii care nu au fost capturați”, a spus Trump.

Într-o țară care își venerează soldații, atacul asupra fostului combatant prizonier de război a fost considerat drept o greșeală gravă și numeroși republicani au condamnat imediat declarațiile miliardarului.

În plus, Donald Trump a refuzat să prezinte scuze pentru această gafă. El a explicat că i-a reproșat lui McCain faptul că, ales în Congres din 1982, nu a făcut nimic pentru foștii combatanți și a acuzat mass-media că a scos fraza din context.

„Am un mare respect pentru cei care nu au fost prinși, nimeni nu vorbește despre ei”, a pledat Trump într-o intervenție la NBC.

Dacă nu va înregistra o scădere dramatică în următoarele săptămâni, este aproape sigur că se va califica pentru prima dezbatere televizată la alegerile primare ale republicanilor, la 6 august în studiourile Fox News, unde vor fi invitați cei mai bine zece clasați candidați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri