Donald Trump, desemnat „Mincinosul anului”

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-500116120

Din multitudinea de afirmaţii scandaloase rostite de Donald Trump în discursurile din campania electorală, jurnaliştii Politifact au selectat trei şi au venit cu argumente pentru a le desfiinţa.

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia SUA: Când Turnurile Gemene au fost distruse, am văzut în oraşul Jersey, din New Jersey, mii şi mii de oameni care sărbătoreau.

PolitiFact scrie că nu există nicio imagine sau relatare, fie din partea presei, fie din partea autorităţilor, care să atese ceea ce Donald Trump pretinde că a văzut.

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia SUA: Când Mexicul îşi trimite oamenii, nu îi alege pe cei mai buni. Ci trimite oameni cu foarte multe probleme. Iar aceste probleme îi însoţesc şi aici - droguri, infracţiuni, violatori.

În acest discurs Donald Trump a acuzat Guvernul mexican că îşi încurajează cetăţenii cu antecedente penale să emigreze în Statele Unite. Dar conform PolitiFact nu există nicio dovadă în acest sens, ba mai mult, în timpul crizei economice şi în anii de după, numărul imigranţilor mexicani s-a redus accentuat. Şi tot la capitolul discriminare, candidatul republican a publicat pe contul oficial de Twitter o falsă statistică potrivit căreia rata criminalităţii depinde exclusiv de rasă. Confruntat cu datele reale, Donald Trump s-a scuzat spunând că a preluat mesajul cuiva şi nu a avut timp să verifice corectitudinea informaţiilor. În ciuda acestei compilaţii de minciuni dovedite, Donald Trump rămâne la fel de popular. E favorit în preferinţele unei treimi din electoratul republican, deşi o jumătate dintre americani declară că s-ar simţi umiliţi dacă l-ar avea preşedinte pe Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri