Donald Tusk: Viktor Orban a acţionat pentru a întări protecţia frontierelor Uniunii Europene

Data publicării:
486636397

Cancelarul german şi cancelarul austriac au spus-o clar: nimeni nu poate pleca din Ungaria fără să fie înregistrat. Acestea sunt legile, trebuie să-i înregistrăm pe toţi, nu putem să lăsăm pe nimeni să plece din Ungaria spre Austria sau Germania, fără să fie înregistrat. Nu este strategie, este punerea în aplicare a legii, despre asta e vorba. Nu este o problemă europeană, este o problemă germană. Nimeni nu doreşte să stea în Ungaria, prin urmare nu avem probleme cu cei ce doresc să rămână în Ungaria”, a spus Viktor Orban, premierul Ungariei.

Preşedintele Parlamentului European a admis legătura directă dintre creşterea numărului de imigranţi şi pericolul care planează asupra Tratatului Schengen.

Dacă nu vom rezolva problema refugiaţilor, atunci ameninţarea la adresa libertăţii de mişcare va creşte. Dar eu nu sunt unul dintre cei care sunt dispuşi să reducă un drept fundamental garantat pentru cetăţenii europeni şi să-l punem sub semnul întrebării pentru că avem un aflux de refugiaţi spre Uniunea Europeană”, a spus Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, consideră că Ungaria protejează graniţele Uniunii Europene: „Nu toată lumea susţine soluţia controversată propusă de premierul Orban şi pot să înţeleg de ce. Totuşi, un lucru este clar: premierul Orban a acţionat pentru a întări protecţia frontierelor Uniunii Europene. Dar, în contextul creşterii numărului refugiaţilor, ţările europene trebuie să facă mai mult”.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că legislaţia privind migraţia va fi modificată, astfel încât să fie mult mai clar cine poate intra în Ungaria şi cine nu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri