Donație uriașă. Acţiuni de 3 miliarde dolari pentru fundația lui Bill Gates

Data actualizării: Data publicării:
Warren Buffett GettyImages-184769358
Foto: Guliver / GettyImages

Miliardarul american Warren Buffett a donat luni acţiuni Berkshire Hathaway în valoare de 3,17 miliarde de dolari fundaţiei Bill & Melinda Gates şi altor patru organizaţii de caritate. Este cea mai mare contribuţie făcută până acum în cadrul planului său de peste 10 ani de a-şi dona majoritatea averii, transmite Reuters, citat de News.ro.

Warren Buffett GettyImages-184769358
Foto: Guliver / GettyImages

A 12-a donaţie anuală a miliardarului constă în 18,63 de milioane de acţiuni Berkshire clasa B, în valoare de 170,25 dolari fiecare, la închiderea de luni a tranzacţiilor bursiere.

Buffett, în vârstă de 86 de ani, a făcut donaţii de 27,54 miliarde de dolari începând din 2006, pentru cinci organizaţii caritabile, între care 21,9 miliarde de dolari către Gates Foundation.

Buffett deţine încă circa 17% din grupul Berkshire, pe care îl conduce din 1965, chiar dacă a donat peste 40% din deţineri.

Gates Foundation, care se concentrează pe îmbunătăţirea sănătăţii, reducerea sărăciei şi susţinerea educaţiei, va primi circa 2,42 de miliarde de dolari din donaţiile de luni.

Buffett a mai făcut donaţii pentru Susan Thompson Buffett Foundation, care poartă numele primei sale soţii, decedate, şi fundaţiilor Howard G. Buffett, Sherwood şi NoVo, coordonate de copiii săi, Howard, Susan şi Peter.

După donaţiile de luni, Buffet rămâne al patrulea cel mai bogat om din lume, potrivit revistei Forbes.

Înainte de anunţarea donaţiilor, Forbes estima averea netată a lui Buffett la 76,3 miliarde de dolari, averi mai mari având co-fondatorul Microsoft Bill Gates (89,4 milairde dolari), fondatorul Amazon.com Jeff Bezos (84,8 miliarde dolari) şi magnatul spaniol al retailului, Amancio Ortega (81,8 miliarde dolari).

Gates este un prieten apropiat al lui Buffett şi director la Berkshire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri