Două avioane chineze au interceptat un avion american

Data publicării:
Practice makes perfect

Două avioane Suhoi Su-30 aparținând Chinei au interceptat un avion american, în spațiul aerian de deasupra Mării Chinei de Est, informează CNN. Unul dintre aparatele chineze s-a apropiat la 45 de metri de avionul american, potrivit unor oficiali citați de CNN.

Incidentul a fost anunțat de armata americană, care a reproșat Chinei maniera „neprofesionistă” în care s-a făcut interceptarea aparatului de tip WC-135. Armata americană s-a plâns de manevra efectuată de pilotul chinez, precum și de viteza și proximitatea ambelor avioane. A fost deschisă o anchetă.

Incidentul este discutat cu China prin canalele diplomatice și militare adecvate, a precizat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene americane.

Potrivit americanilor, avionul SUA era în misiune pentru a detecta nivelul de radiație în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Chinei de Est. Anterior, același aparat fusese folosit ca să depisteze eventuale dovezi ale unui test nuclear efectuat de Coreea de Nord.

Suspiciunile Chinei cu privire la activitățile pe care SUA le desfășoară în apele internaționale din Marea Chinei de Est au dus deja în repetate rânduri la tensiuni între cele două țări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri