Drapele jihadiste şi cocktailuri Molotov, găsite de anchetatori în maşina abandonată de autorii atacului de la Paris

Data publicării:
Atac armat Paris Franta revista Charlie Hebdo - Guliver GettyImages-1

La scurt timp după ce au fugit de la locul atentatului, atacatorii şi-au abandonat maşina. Două drapele jihadiste şi aproximativ zece cocktailuri Molotov au fost găsite de anchetatori în maşina abandonată la Paris, miercuri, de autorii atacului de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi, au anunţat joi surse apropiate dosarului, citate de AFP, notează Mediafax. 

„Acest lucru demonstrează pe de o parte radicalizarea lor islamistă şi că pregătiseră probabil alte acţiuni cu aceste cocktailuri Molotov”, a declarat sursa citată. La scurt timp după ce au fugit de la locul atentatului, atacatorii şi-au abandonat maşina în nord-estul Parisului, după ce au lovit un automobilist.

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism, care au fost daţi în urmărire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri