După 13 ani de luptă împotriva terorismului, în Afganistan a fost ucis primul militar de rang înalt

Data publicării:
greene

Un general american a fost ucis marţi în Afganistan, în urma unui atac armat comis la Academia Militară din Kabul. Generalul Harold J. Greene este primul militar de rang înalt care îşi pierde viaţa aici de la începutul Războiului împotriva terorismului, în 2001. Autorul atacului, un soldat afgan, a fost ucis în schimbul de focuri care a urmat. Alţi 15 oameni, printre care şi un general german, au fost răniţi.

Foto: US Army

În jurul prânzului, la Academia Militară din Kabul, un soldat afgan a început să tragă în militari. Potrivit martorilor, atacatorul se afla foarte aproape de victime, semn că şi-ar fi premeditat fapta.

Generalul Harold J. Greene este primul ofiţer american cu un asemenea rang ucis în operaţiunile din Afganistan, în cei 13 ani de conflict, şi primul general pe care armata americană îl pierde de la războiul din Vietnam.

În ultimii anii, în acest teatru de operaţiuni au avut loc mai multe atacuri mortale comise de soldaţi sau poliţişti afgani împotriva militarilor NATO care îi instruiesc. Aceste incidente nu fac decât să alimenteze temerile conform cărora forţele afgane nu vor reuşi să facă faţă provocărilor armate după retragerea soldaţilor, inclusiv români, care fac parte din Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate - ISAF.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri