După nămeții de doi metri, oraşul Buffalo este ameninţat de inundaţii

Data publicării:
zapada buffalo

La câteva zile după ce ninsorile s-au oprit, oamenii din Buffalo încă se străduiesc să-şi dezgroape casele şi maşinile. Mulţi sunt încă blocaţi în locuinţe de pereţi de zăpadă care ating şi peste doi metri înălţime. Locuitorii se tem că acoperişurile vor ceda sub greutatea zăpezii.

„Am auzit pocnituri puternice şi am văzut cum se forma o crăpătură în tavan. Este chiar acolo”, arată o femeie.

Unii oameni nu încearcă să iasă din case, ci să intre în ele. „Soţia mea este blocată, încerc să intru în casă ca să ajung la ea. Zăpada nu o poţi controla”, spune un bărbat.

Dacă de o nouă furtună de zăpadă au scăpat, locuitorii din Buffalo au fost avertizaţi să se pregătească de inundaţii, pentru că în următoarele zile temperaturile vor urca până la 16 grade Celsius.

„Ne aşteaptă alte provocări. În următoarele zile, vremea se va încălzi, încălzirea va produce topire, din topire rezultă apă, apa va aduce inundaţii. Câte şi unde vor avea loc nu vă puteam spune”, a avertizat Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

Administraţia de la Washington a trimis Garda Naţională pentru a croi cărări printre nămeţi şi pentru a-i ajuta pe oameni să-şi dea jos tonele de zăpadă de pe acoperişuri, din jurul caselor şi de pe maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri