E-mailurile lui Hillary Clinton, declasificate

Data publicării:
Hillary Clinton - Guliver GettyImages

Unul dintre e-mailurile făcute publice arată că fosta şefă a diplomaţiei americane ştia că există problemele de securitate la consulatul american din Libia, lovit de un atentat terorist acum trei ani. În atac au murit patru americani, inclusiv ambasadorul. Cu câteva luni înaintea atentatului, Hillary Clinton a fost avertizată de un diplomat al Statelor Unite:

Există informaţii credibile despre ameninţări la adresa hotelului pe care îl foloseşte echipa noastră. Agenţii de securitate vor evacua oamenii noştri în alte locaţii. Informaţiile sugerează un atac în următoarele 24-48 de ore. Vă ţinem la curent”, îi scria Jack Sullivan, un oficial american lui Hillary Clinton.

Într-un alt mesaj, Hillary Clinton îl întreba pe un fost oficial de rang înalt din Departamentul de Stat de ce are dubii în privinţa înarmării rebelilor care vor să îl îndepărteze de la putere pe Muammar Gaddafi. Răspunsul a fost scurt.

Să trimiţi arme într-o societate, mai ales când este vorba despre una atât de dezorganizată ca aceasta, înseamnă să provoci şi mai multă suferinţă. Într-o societate tribală în care conflictele au fost reprimate atât de mult timp, adăugarea şi mai multor arme nu este o mişcare logică”, a fost răspunsul primit de la Anne-Marie Slaughter, oficial în Departamentul de Stat.

Aproape 850 de pagini din corespondenţa oficială a lui Hillary Clinton au fost făcute publice, pentru că şi-a folosit e-mailul personal în timpul mandatului, ceea ce este ilegal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri