Ebola se extinde. SUA şi Marea Britanie au trimis trupe militare în zona afectată. Comitet special în Spania

Data publicării:
Ebola spital Spania - Guliver Getty Images-2

Un brazilian în vârstă de 47 de ani a ajuns la spital, cu febră, dureri în gât şi tuse, la câteva zile după ce se întorsese dintr-o călătorie în Guinea. Medicii au au decis plasarea lui în carantină şi transferul la o clinică specializată din Rio de Janeiro. Dacă infecţia va fi confirmată, acesta ar fi primul caz de Ebola din America Latină.

În Spania, autorităţile iau noi măsuri de precauţie pentru a preveni răspândire infecţiei. Guvernul promite că fondurile pentru gestionarea crizei nu vor fi limitate sau restricţionate. Mai mult, s-a decis şi înfiinţarea unei comisii speciale, conduse de vicepremier.

„Toţi cei care au tratat un pacient cu Ebola vor fi consideraţi drept cazuri de mare risc şi o să fie monitorizate activ. Am decis să scădem şi nivelul de febră (care justifică un test pentru Ebola, n.r.). Norma europeană este 38.6 grade, noi am decis să scădem la 37.7”, a declarat Ana Mato, ministrul spaniol al Sănătăţii.

Secretarul-general al ONU îndeamnă ţările care pot trimite soldaţi, medici şi resurse în Africa de Vest să facă acest lucru cât mai repede posibil. Până acum, Statele Unite şi Marea Britanie au trimis aproape 4.000 de soldaţi în zonele afectate de epidemie, pentru a construi spitale de campanie şi pentru a ajuta la menţinerea carantinei.

Potrivit celor mai noi date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 4.033 de oameni au murit până acum din cauza febrei hemoragice. Aproape toate victimele provin din state situate în vestul Africii: Sierra Leone, Liberia, Guineea, Nigeria şi Congo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri