Echipă CNN în baza aeriană rusească din Siria

Data publicării:
siria

„Operaţiunile militare, aşa cum am mai spus, vor continua. Vom continua să sprijinim ofensiva armatei siriene, atâta vreme cât are loc. Acum dispunem de rachete cu rază lungă de acţiune: unele de 1.500 de kilometri şi altele instalate pe avioane, cu o rază de de 4500 de kilometri. De ce am avea nevoie de o bază în Siria? Dacă vrem să lovim pe cineva, o putem face oricum”, a declarat Vladimir Putin.

În timp ce preşedintele rus anunţa intensificarea raidurilor aeriene din Siria, o echipă CNN chiar asista la operaţiuni.

Chiar se simte că suntem în mijlocul unei operaţiuni militare masive a Rusiei. Aerul miroase puternic a combustibil de la avioane. Iar pământul se zguduie, de la zgomotul avioanelor care se întorc din misiuni de bombardament”, relatează Matthew Chance, corepondent CNN în Siria.

Echipa CNN a fost însoţită de purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării.

Matthew Chance: Care sunt ţintele? Vizaţi ISIS sau îl susţineţi pe Assad (preşedintele sirian - n.red.)?
Generalul Igor Konashenko, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării: Vă răspund vorbind despre operaţiunile noastre: zilnic vă arătăm cum aviaţia rusă luptă împotriva terorismului internaţional, le distrugem infrastructura din Siria.

Ministerul rus al apărării a anunţat că 200 de ţinte au fost lovite doar în ultimele 24 de ore, iar 320 de militanţi din gruparea teroristă Stat Islamic şi alţi rebeli, care luptă împotriva trupelor guvernamentale siriene, au fost ucişi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri