Echipe de anchetatori din SUA și Olanda vor investiga, la fața locului, cauzele prăbușirii avionului malaezian

Data publicării:
aeronava 1

O echipă a Biroului olandez pentru Securitate, însoţită de şeful diplomaţiei Frans Timmermans, se află deja în drum spre Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului olandez de Externe.

„Voi încerca să obţin acces în zona (unde s-a prăbuşit avionul), pentru ca experţii să-şi poată desfăşura ancheta”, a declarat Frans Timmermans, potrivit Mediafax. 

El a subliniat importanţa unei anchete internaţionale independente, adăugând că nu exclude posibilitatea de a iniţia negocieri cu rebelii proruşi din estul Ucrainei.

Ministrul a declarat că va rămâne pe teren „atât timp cât va fi necesar”.

La rândul lor, Statele Unite au anunţat că FBI şi autoritatea americană a transporturilor, de asemenea, vor trimite anchetatori la locul accidentului.

„Pentru început, poliţia federală va trimite cel puţin un anchetator” în Ucraina, a declarat un oficial guvernamental american.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi într-o zonă din Ucraina aflată sub controlul insurgenţilor proruşi, accidentul soldându-se cu 298 de morţi, dintre care cel puţin 154 de olandezi.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de doborârea avionului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri