Efecte Panama Papers. Președintele Argentinei, în vizorul justiției

Data actualizării: Data publicării:
mauricio macri presedinte argentina - GettyImages-498352294

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Numele acestuia figurează în organigrama a două societăţi offshore, informație pe care nu a trecut-o în declaraţiile de avere. Preşedintele argentinian spune că nu a avut niciun profit de pe urma celor două companii, care aparţin tatălui său.

Mauricio Macri a fost ales preşedinte în noiembrie anul trecut, după o campanie în care a pledat pentru combaterea fără milă a corupţiei.

Inginer, afacerist, Mauricio Macri este un reprezentant al elitei economice a țării - bani, călătorii, femei frumoase, mașini puternice, nimic din toate acestea nu îi sunt străine.

Fost președinte al clubului Boca Junior, cea mai cunoscută marcă a fotbalului argentinian, Macri este fiul unui puternic om de afaceri italian, care a făcut avere în Argentina. Născut la Tandil, la 400 de kilometri de Buenos Aires, el a crescut în capitală. A condus apoi afacerile grupului Macri, creat de tatăl său. Sunt firme din domeniul industriei auto, energiei, serviciilor și agricultură. Tatăl său, Franco Macri, a fost răpit în 1991 la Buenos Aires de către o bandă din care făceau parte și polițiști. A fost eliberat teafăr, 14 zile mai târziu, după ce a fost plătită o răscumpărare de câteva milioane de dolari.

Mai multe despre președintele Argentinei citiți aici:

Mauricio Macri, fost președinte al Boca Junior, este noul președinte al Argentinei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri