Egiptul vrea reluarea parteneriatelor cu România. Ce avantaje ar avea Bucureștiul

Data publicării:
sahar nasr ministru egipt

Sahar Nasr, considerată cea mai prolifică femeie de afaceri din lumea arabă, în prezent ministru pentru investiţii şi cooperare internaţională în guvernul egiptean, a fost la Bucureşti. Scopul vizitei a fost refacerea legăturilor economice cu România, care au fost într-un con de umbră în ultimii 7 ani.

Ne dorim să facem parteneriate în aceste sectoare unde este mult interes comun de ambele părţi. Am reuşit să semnăm mai multe acorduri şi memorandumuri de înţelegere care subliniază clar zonele de acţiune pentru investiţiile din Egipt şi reciproc”, a spus Sahar Nasr.

Am căzut de acord, de exemplu, asupra unei iniţiative legată de start up-uri şi antreprenoriat. România a făcut multe în această privinţă. Din partea egipteană, preşedintele Fattah el-Sisi susţine promovarea tinerilor şi de aceea start up-urile sunt o prioritate şi aici putem împărtăşi cunoştinţe şi experienţe. Alte domenii de potenţiale investiţii sunt cele ale sectorului energetic, petrolului şi electricităţii, dar şi transportului, industria pe multe planuri şi aviaţia”, a adăugat ministrul.

Nu doar că Egiptul este o piaţă uriaşă, este intrarea pe o piaţă mult mai mare, care este Africa. O dată cu fluctuaţiile monedei noastre naţionale, costurile pentru afaceri şi forţa de muncă au scăzut, la fel şi cel al energiei şi este mult potenţial acolo. Sunt optimistă şi văd mult potenţial de parteneriate şi cred că este bine meritat pentru ambele naţiuni, România şi Egipt”, a mai spus Sahar Nasr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri