El Chapo, baronul drogurilor din Mexic, interviu exclusiv cu actorul Sean Penn

Data publicării:
el chapo guzman interviu rolling stone 2 sean penn

Între timp, o informaţie surprinzătoare a apărut azi în revista Rolling Stone. Cu câteva luni înainte de a fi capturat, chiar în timp ce era urmărit de autorităţile din Mexic şi SUA, baronul drogurilor a acordat un interviu în exclusivitate actorului american Sean Penn, primul în mai bine de 20 de ani.

Un fragment a apărut deja pe pagina electronică a revistei. De asemenea, surse guvernamentale mexicane, citate de Reuters, spun că autorităţile au supravegheat tot demersul şi că acest interviu a unul dintre factorii care au dus la capturarea lui El Chapo.

Chiar în timp ce era urmărit internaţional, Joaquin „El Chapo” Guzman s-a întâlnit în secret cu Sean Penn, undeva în jungla mexicană. Întrevederea a fost aranjată de o actriţă mexicană care se ocupa de realizarea unui film despre viaţa lui El Chapo. Sean Penn ştia de proiect şi a vrut să vadă dacă poate obţine un interviu. După luni de negocieri, şeful cartelului Sinaloa a fost de acord că vorbească cu actorul american deşi era conştient că este urmărit internaţional.

Sean Penn a povestit pentru revista Rolling Stone că a zburat de la Los Angeles în Mexic cu un avion privat. După aterizare, actorul şi echipa sa au fost preluaţi chiar de oamenii lui El Chapo şi duşi în secret, cu avioane şi maşini blindate, până la ascunzătoarea din junglă, o călătorie de 14 ore. Baronul drogurilor şi Sean Penn au vorbit mai multe ore şi au stabilit să facă interviul după 8 zile. Acunzătoarea a fost atacată de trupele mexicane, aşa că El Chapo şi-a înregistrat răspunsurile şi i le-a trimis lui Sean Penn pe internet.

Este adevărat ce se spune, că drogurile distrug oamenii şi provoacă mult rău?

„El Chapo” Guzman: Da, este o realitate că drogurile distrug. Din păcate, acolo unde am crescut nu a existat şi nici nu există alt mijloc prin care să supravieţuieşti.

Deşi averea sa, estimată la un miliard de dolari, a fost construită prin acţiuni considerate brutale , El Chapo nu crede că este un om violent. Mai mult, acesta spune că nu s-a mai atins de droguri de 20 de ani.

„El Chapo” Guzman: Tot ce fac este să mă apăr. Nimic mult. Caut eu scandal? Niciodată.

Oficialii mexicani au anunţat că au reuşit să-l prindă pe baronul drogurilor deoarece unii dintre producătorii şi actorii contactaţi de El Chapo pentru filmul biografic au dat informaţii autorităţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri