Epidemia de Ebola, „fără precedent”. Voluntarii americani din Peace Corps au fost retraşi din Africa

Data publicării:
ebola-2

Organizația americană Peace Corps îşi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone şi Guineea, pe fondul epidemiei de Ebola. Între timp, două cazuri suspecte de infectare au fost semnalate în oraşul Birmingham din Marea Britanie şi în metropola chineză Hong Kong. Organizaţia „Medici fără Frontiere” atrage atenţia că epidemia de Ebola este fără precedent şi că situaţia a scăpat de sub control în Africa.


340 de voluntari ai Peace Corps au fost retraşi din Africa de Vest, după ce organizaţia americană a confirmat că doi dintre ei au fost în contact cu o persoană ce a murit din cauza virusului Ebola. Potrivit medicilor, aceşti voluntari nu prezintă simptome şi în prezent sunt izolaţi şi sub observaţie.

Diplomația americană a confirmat însă „moartea unui american în Nigeria după ce a contractat virusul în Liberia”. Cu toate acestea, medicii îndeamnă populaţia din Statele Unite să nu se panicheze. „Oamenii trebuie să realizeze că riscul de a ne confrunta cu o epidemie de Ebola în Statele Unite este totuşi foarte puţin însemnat, inclusiv pentru că dispunem de mijloacele necesare pentru controlul izbucnirii unei epidemii”, a arătat Martin Cetron, oficial american în cadrul Centrului de Prevenire şi Control al Bolilor.

Între timp, două cazuri suspecte, dar testate negativ, au fost semnalate la Birmingham, în Marea Britanie, şi în Hong Kong. Unul dintre cei suspectaţi că ar fi fost infectat cu Ebola a plecat din capitala Kenyei, Nairobi, şi a ajuns la Hong Kong, unde a fost plasat în carantină. Al doilea suspect a zburat din Lagos, Nigeria, şi a ajuns în oraşul britanic Birmingham. Acesta a fost internat după ce a prezentat simptome asemănătoare cu cele ale febrei hemoragice provocate de virusul Ebola. Analizele ambilor pacienţi au fost negative, dar autorităţile britanice şi cele chineze rămân în stare de alertă.

Nu există o ameninţare imediată la adresa Marii Britanii. Cred că principala noastră grijă în acest moment este cea a riscului pentru cetăţenii britanici din regiunea focarelor”, a dat asigurări Philip Hammond, ministrul britanic de Externe.

Mai multe companii aeriene au oprit cursele spre Liberia şi Sierra Leone, de teama contaminării cu Ebola. Până acum, virusul febrei hemoragice a ucis peste 670 de oameni în Africa, iar alţi peste 1200 sunt în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri