Erdogan: Respectăm toate granițele, deși ne doare sufletul

Data actualizării: Data publicării:
ERDOGAN
Foto: Gulliver/GettyImages

Turcia respectă granițele geografice ale tuturor națiunilor, cu toate că „ne doare sufletul”, a declarat sâmbătă președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în ceea ce pare a fi o aluzie la orașul irakian Mosul, care a făcut cândva parte din Imperiul Otoman, transmite agenția Reuters citată de Agerpres.

ERDOGAN
Foto: Gulliver/GettyImages

Comentariile lui Erdogan intervin după ce premierul irakian Haider al-Abadi a refuzat o ofertă din partea Turciei de a lua parte la luptele pentru alungarea grupării Stat Islamic din Mosul.

Turcia dorise să ia parte la bătălie, amintește Reuters, care comentează că autoritățile de la Ankara încă percep orașul Mosul ca aflându-se ferm în sfera sa de influență.

„Niște ignoranți vin și spun: 'Ce relații ați putea avea cu Irakul?' Aceste geografii despre care vorbim acum sunt parte din sufletul nostru. Și, chiar dacă ne doare sufletul, respectăm granițele geografice ale tuturor națiunilor”, a spus Erdogan.

În Irak continuă bătălia pentru recucerirea oraşului Mosul. Ofensiva coaliţiei condusă de armata irakiană a intrat în cea de-a şasea zi.

Potrivit ultimelor evoluţii, forţele coordonate de armata irakiană au reuşit să elibereze din mâinile jihadiştilor Stat Islamic încă 100 de kilometri pătraţi de teritoriu din jurul oraşului Mosul. Avansul forţelor eliberatoare are, însă, şi un preţ. Postul de ştiri CNN scrie că teroriştii ar fi executat 284 de bărbaţi şi băieţi doar în ultimele 48 de ore.

Între timp, contraatacul pe care jihadiştii îl lansaseră asupra oraşului Kirkuk, oraş aflat la aproximativ 170 de kilometri de Mosul s-a încheiat. Asediul a durat 24 de ore. Cel puţin 46 oameni au murit în confruntările cu militanţii Stat Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri