EXCLUSIV. Ambasadorul Israelului: „Suntem trişti că şi palestinienii nevinovaţi au de suferit, dar aşa este la război”

Data publicării:
ambasadorisrael eliezer

Israelul are o forţă militară foarte eficientă şi bine echipată. Cum se face că Israelul nu reuşeşte să neutralizeze forţele Hamas într-o manieră eficientă, fără să ucidă civili?

Este un război inegal. Orice ar face Israelul este opus faptului că teroriştii se folosesc de populaţia civilă pe post de scut uman. Este foarte dificil. Din fericire Israelul are propria tehnologie şi noi chiar reuşim să ne alegem ţintele. De fapt casele în care trăiesc terorişti. Când ţintim înspre o casă sunt avertismente pentru ca oamenii să apuce să iasă din casă. Noi ţintim infrastructura, dar după cum spuneam, dacă tot ce vor este să lanseze rachete, de ce nu fac asta din zone nepopulate? Aşa ar putea minimaliza riscul de a răni oameni nevinovaţi. Din păcate suntem trişti că şi palestinienii nevinovaţi au de suferit, dar aşa este la război şi tot din păcate şi populaţia israeliană este traumatizată.

Israel ia în considerare şi posibilitatea unui atac terestru în Fâşia Gaza?

Am început operaţiunile acum două zile, după ce ne-am abţinut de la acest lucru. Vom vedea cum vor evolua lucrurile. Scopul nostru, aşa cum am spus, este de a neutraliza infrastructura teroristă şi de a opri lansările de rachete. Deci există posibilitatea de a prelungi operaţiunea, în funcţie de necesităţi. Scopul nostru este de a stopa acest pericol permanent ce ameninţă permanent populaţia civilă, nevinovată şi traumatizată din Israel.

Interviul integral cu ambasadorul Israelului poate fi urmărit sâmbătă de la 22.30, în emisiunea Paşaport diplomatic, realizată de Balazs Barabas.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri