EXCLUSIV. Interviu cu premierul israelian Benjamin Netanyahu: „Luptăm împotriva încercărilor de distrugere a statului evreu”

Data publicării:
netanyahu la digi24

Reporter: Israel a ridicat un zid în jurul Cisiordaniei pentru a se apăra, dar se pare că acum atacurile au loc din interior. În această situaţie mai are rost menţinerea zidului?

Benjamin Netanyahu: Nu e un zid, e un gard, 96% din el este gard. Are scopul de a împiedica teroriştii să vină la noi, de exemplu atentatori sinucigaşi care să explodeze autobuze pline cu copii, aşa cum au făcut în trecut. Am pierdut aproape o mie de oameni din cauza acestor atentate. Iar de când am ridicat acest gard, aceste bariere, aceaste atentate s-au rărit. Aveţi dreptate, există atacuri. În primul rând, acest gard nu e ermetic, există palestinieni care lucrează în Israel, unii legal, alţii ilegal. Şi profită de acest lucru ca să infiltreze terorişti ai Hamas, şi din păcate terorişti incitaţi de Autoritatea Palestiniană, de preşedintele Autorităţii. Noi vom face tot ce putem ca să prevenim acest pericol. Evident, faptul că există un pericol pe care îl stopezi şi altul pe care nu îl stopezi nu înseamnă că trebuie să te expui la două pericole. Nu facem acest lucru. Israel şi-a arătat capacitatea de a se apăra. Sunt lucruri foarte dureroase, oameni sunt înjunghiaţi în staţii de autobuz, chiar în centrul Tel Avivului, înjunghiaţi de militanţi islamişti fanatizaţi, femei tinere călcate de maşini, copii mici călcaţi de oameni care folosesc maşinile ca arme ucigaşe. Da, acestea sunt mari dificultăţi. Dar suntem tenace. Luptăm împotriva încercărilor de distrugere a statului evreu, a poporului evreu, de șapte ani, ba chiar dinainte de înfiinţarea statului Israel. Vom trece şi peste asta.

Interviul integral pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu i l-a acordat realizatorului emisiunii „Pașaport diplomatic”, Balazs Barabas, poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 22.30. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri