EXODUL | Restricţii pentru refugiaţi

Data publicării:
Refugiati Serbia GettyImages-494715256

Cei care nu au acte sunt opriţi în Macedonia. Liderii de la Skopje urmează să ia o decizie pentru cei care nu au acte. Sunt lăsaţi să treacă în Serbia doar cei din Afganistan, Siria şi Irak.

De câteva zile, haosul creat de imigranţi a luat sfârşit. Autorităţile de la frontiera sârbo-macedoneană permit acum accesul doar celor care provin din Afganistan, Siria sau Irak şi au acte de identitate.

Israel Galvez, reprezentant ONG Dacă nu au paşaport, ei sunt reţinuţi până la noi ordine, un nou mandat. Este şi posibil să-i trimită înapoi, depinde ce se stabileşte mai departe.

Aşa că numărul refugiaţilor care ajung în Presevo ,la graniţa sârbo-macedoneană a scăzut enorm. De joi, de când guvernul la Skopje a impus noile reguli, 1000 de migranţi vin zilnic în tabară.

Esati Egzon, voluntar Aveam pentru o zi 6-7 mii. Era prea mult, acum e mai usor, mai calm.

Refugiaţii ştiu care este motivul pentru care controalele din tabere sunt exigente. Condamnă evenimentele dramatice de la Paris: Islamismul nu este aşa, este pace. Noi iubim pacea, educaţia, civilizaţia, nu iubim bombele sau să îi ucidem pe ceilalţi. Creştinii, musulmanii şi celelalte religii... Toţi suntem fraţi, suntem oameni. Nu-mi place ISIS, fără islamism...

Refugiaţii care nu au acte sunt opriţi în tabere din Grecia şi din Macedonia. La graniţa dintre cele două ţări peste o mie de imigranti aşteaptă ca liderii europeni să le decidă soarta.

De la începtul anului şi până acum peste 850.000 de oameni au intrat în Europa, cei mai mulţi pe mare. Estimările arată că cel puţin până în februarie anul viitor, 5000 de refugiaţi vor intra în fiecare zi pe pământ european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri