Expert în securitate, despre avertismentul unui fost comandant NATO privind un război iminent cu Rusia: Federația Rusă e pretextul pentru ce are de spus de fapt  

Data publicării:
hari bucur marcu

Un fostul general englez și comandant adjunct al NATO a lansat, miercuri, un avertisment cu privire la planurile expansioniste ale Rusiei. Sir Alexander Richard Shirreff consideră că Rusia va cuceri mai mult teritoriu în Ucraina de Est și va începe invadarea statelor din zona baltică ceea ce va duce la un război. Predicțiile fostului comandant au fost incluse în cartea „2017 Război cu Rusia”, volum pe care l-a lansat astăzi și în care argumentează că evenimentele din Crimeea au distrus înțelegerile de după Războiul Rece și au pus bazele unui conflict care va debuta anul viitor. 

Expertul în securitate Hari Bucur Marcu a fost de părere că declarațiile cu privire la un posibil război cu Rusia au fost o strategie din partea fostului comandant NATO pentru a-și vinde cartea. 

„Cu această declarație şi-a vândut cartea lansată azi, dar el nu se referă la Rusia. Rusia e pretextul pentru ce are de spus. El spune că Marea Britanie, ca principala componentă europeană de putere militară NATO a cheltuit foarte puţin pentru modernizarea trupelor sale, pentru a avea o bună apărare și contribuție la NATO. Asta spune şi în carte. I se intâmplă să constate că actualul guvern conservator britanic a redus cheltuielile militare şi ca urmare NATO nu mai e bine apărat cel puțin prin contribuția Marii Britanii. Introducerea Rusiei este la maniera că dacă NATO nu se apără corespunzător, Rusia va profita de această slăbiciune, va contracara și își va atinge unele obiective”, a spus Hari Bucur Marcu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri