Exploziile de la Dortmund. Este investigată pista islamistă

Data actualizării: Data publicării:
borussia

Autoritățile germane investighează pista islamistă în cazul exploziilor de marți seara, care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund.

borussia

Potrivit presei germane, procurorii au reușit să identifice scrisoarea de revendicare a exploziei care a avut loc marți seară. În această scrisoare se face referire la mai multe evenimente teroriste care au avut loc în ultimul timp, cel mai important dintre ele fiind atacul din Berlin. 

În aceeași scrisoare se vorbește și despre avioanele germane care participă la raidurile coaliției internaționale împotriva teroriștilor Stat Islamic din Siria.

Scrisoarea de revendicare a fost descoperită în apropierea locului unde s-au petrecut cele trei explozii care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund.

Echipa de fotbal Borussia Dortmund a fost ținta unui atac cu bombe marți seară. Formaţia germană urma să joace aseară, cu AS Monaco, un meci din Liga Campionilor.

Explozivii par să fi fost plasați într-un tufiș și acționați la trecerea autocarului. Potrivit cotidianului Bild, anchetatorii cred că au de a face cu bombe artizanale confecționate cu bucăți de țeavă.

Puţin după ora 19:00 (20:00, ora României - n.r.), au avut loc trei explozii în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, care se afla în drum către meciul din Liga Campionilor împotriva AS Monaco”, a spus purtătoarea de cuvânt a Poliției din Dortmund, Cornelia Wingandt.

Trei bombe erau ascunse într-un tufiş şi apoi au fost detonate”, a adăugat directorul Borussia Dortmund.

Marc Bartra, fundașul spaniol al Borussiei, și un polițist pe motocicletă care mergea în fața autocarului au fost răniți în exploziile care s-au produs la scurt timp după ce echipa pornise spre meciul cu Monaco în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Meciul a fost reprogramat pentru miercuri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri