False ordine de evacuare a militarilor americani din Coreea de Sud

Data publicării:
U.S. And Afghan Forces Battle Taliban In Kunar Province
Foto: Gulliver/GettyImages

Armata SUA a anunțat sâmbătă că a deschis o anchetă în legătură cu alertele false trimise pe telefoane mobile și mesajele pe rețelele sociale în care membrii personalului militar american și familiile lor erau sfătuiți să evacueze Peninsula Coreeană, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

U.S. And Afghan Forces Battle Taliban In Kunar Province
Foto: Gulliver/GettyImages

Mesajele pe telefoane, care au fost difuzate joi, au survenit într-o perioadă sensibilă, cu mari tensiuni, după ce Coreea de Nord a efectuat cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear al său pe 3 septembrie. Testul nuclear și o serie de lansări de rachete au provocat un război al declarațiilor între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Forțele Americane din Coreea (USFK) nu cunosc deocamdată câte persoane au primit mesajele false sau cine se află în spatale lor, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al USFK.

USFK a postat joi un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook în care afirmă în mod clar că Armata SUA nu a emis nici un fel de alertă referitoare la evacuare.

În comunicat sunt date instrucțiuni tuturor membrilor personalului Departamentului american al Apărării și familiilor lor să confirme orice comunicare referitoare la evacuare înainte de a acționa.

USFK întreprinde de două ori pe an — primăvara și toamna — un exercițiu intitulat Operațiunea de evacuare a persoanelor necombatante (NEO), o repetiție pentru o posibilă evacuare. Cel de-al doilea exercițiu NEO din acest an este programat să aibă loc în octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri