Orașul unde biserica plătește taxe

Data actualizării: Data publicării:
montreal 2 wiki
FOTO: Wikipedia

Tot mai multe biserici din orașul canadian Montreal au fost surprinse de notificările primite de la primărie pentru plata unor taxe. Multe lăcașe de cult au început chiar să-și vândă din bunuri pentru a putea plăti taxele, potrivit Montreal News.

montreal 2 wiki
FOTO: Wikipedia

Preotul bisericii presbiteriene Cote des Neiges, din Montreal, a fost uimit după ce instituția pe care o conduce a primit recent o notificare de plată a unor taxe municipale din anul 2015.

„A fost primul semn că ceva s-a schimbat”, a declarat preotul.

Legea locală scutește bisericile de plata taxelor, însă e interpretabilă în anumite situații.

„Nu este o scutire pentru biserică ca un întreg, ci este o scutire pentru acele zone folosite pentru publicul care vrea să se roage”, a spus preotul.

Instituția va fi taxată de autoritățile locale în perioada în care casa preotului este vacantă, când preotul se schimbă. Locul poate fi liber timp de câteva luni.

Bisericile din Montreal care găzduiesc, pentru o perioadă limitată, grupuri de oameni sunt obligate, de asemenea, să plătească taxe, la fel ca și atunci când bisericile sunt închise pentru renovare. Suma pe care biserica trebuie să o plătească se mărește pe măsură ce e mai mult timp închisă.

Unele biserici din Montral au început chiar să vândă din bunuri pentru a avea bani să plătească taxele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri