Federația Rusă, exerciții speciale cu 6.000 de militari

Data publicării:
putin cu ochelari - kremlin

 

 Foto: Kremlin.ru

În conformitate cu planul pregătirii de luptă a forțelor armate ruse, aplicații speciale de amploare încep la 24 august vizând (...) toate grupurile de trupe”, se menționează într-un comunicat al ministerului.

Acțiuni practice sunt prevăzute în perioada 24-29 august în șase regiuni ale Federației Ruse, pe teritoriul districtelor militare Vest și Centru.

În același timp, pentru prima oară, Rusia a început luni exerciții navale în Arctica, implicând Flota rusă a Nordului, a anunțat purtătorul de cuvânt al flotei, căpitanul de rangul I, Vadim Serga, indicând că obiectivul acestor aplicații este de a asigura protecția unui important sit industrial.

Aplicații tactice interarme cu implicarea tuturor efectivelor Flotei ruse a Nordului se desfășoară în peninsula Taimâr, în apropiere de orașul Norilsk”, a specificat el.

Exercițiile în Arctica vizează organizarea interacțiunii între diferite arme și verificarea pregătirii personalului și a echipamentelor pentru a opera în zona arctică, pe un teren necunoscut, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Flotei ruse a Nordului.

Aceste aplicații în Arctica intervin după ce Moscova a depus la începutul lunii august o cerere la Comisia ONU pentru trasarea granițelor platoului continental, în care revendică suveranitatea asupra a 1,2 milioane de kilometri pătrați suplimentar în zona arctică. În cazul realizării acestui demers, Rusia ar putea obține acces la aproximativ 4, 9 miliarde de tone de hidrocarburi, potrivit unor estimări ale guvernului rus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri