Femeie torturată de rebeli la Doneţk. Povestea Irinei Dovgan a ajuns în paginile The New York Times

Data publicării:
978x

Irina Dovgan, o femeie de 52 de ani, locuia nu departe de Doneţk. Încă de la începutul conflictului, ea s-a declarat o susţinătoare a armatei ucraineane. A refuzat să-şi părăsească locuinţa, în ciuda ameninţărilor, şi a început să strângă donaţii pentru militarii ucraineni. Totul, până la 24 august, când 10 separatişti i-au pătruns în casă şi au răpit-o. Au urmat patru zile de coşmar.

„Trăgeau în apropiere de urechea mea, încât aproape că am rămas surdă. Îmi povesteau în detaliu cum mă vor viola în grup. Mă loveau cu pumnii, cu picioarele şi cu paturile armelor. Mă târam pe jos şi îi imploram să nu mă atingă. M-am gândit: Slavă Domnului, voi fi pur şi simplu ucisă!”, a povestit Irina Dovgan, disidentă ucraineancă, potrivit svoboda.org.

După zilele de tortură, Irina a fost expusă în centrul oraşului Doneţk, înfăşurată într-un steag ucrainean, şi cu o pancartă pe care scria: „Agent al forţelor punitive, ea ne ucide copiii!”

„O femeie i-a zis soţului ei să oprească maşina. A scos nişte roşii din portbagaj şi le-a aruncat în mine, apoi mi-a zdrobit câteva pe faţă”, mai spune Irina Dovgan.

Ea a scăpat după ce câţiva jurnalişti străini au fotografiat-o. Pozele au fost publicate în The New York Times la scurt timp. Speriaţi de publicitatea negativă, separatiştii au eliberat-o. Femeia locuieşte acum în apropiere de capitala Kiev şi spune că rebelii sunt oameni cu care nu se poate încheia un acord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri