Femeile care au plutit în derivă pe mare 5 luni spun că salvatorii „încercau de fapt să le omoare”

Data publicării:
femei salvate 21

Răsturnare de situație în cazul celor două femeie care au plutit în derivă pe mare, într-o ambarcațiune. Ele spun că de fapt nu se rătăciseră,  că știau exact unde sunt, iar pe lângă asta, echipajul vaporului taiwanez, care le-a salvat, ar fi încercat de fapt să le omoare.

Jennifer Appel și Tasha Fuiava au plutit în Oceanul Pacific timp de cinci luni de zile. Cele două au plecat, în primăvară, din Hawaii şi doreau să ajungă în Tahiti - o călătorie de 4.400 de kilometri.

Pe 30 mai, motorul ambarcaţiunii lor s-a stricat. Americancele spun că au transmis zilnic mesaje de urgenţă, dar niciun vas nu a fost suficient de aproape ca să le audă.

Norocul lor a fost că aveau la bord provizii suficiente pentru un an întreg. În urmă cu două săptămâni, un pescador taiwanez a reperat vasul care ajunsese la 1.000 de kilometri de Japonia.

Echipajul vaporului a contactat paza de coastă americană din Guam şi o navă militară i-a salvat, în cele din urmă, pe cele două.

Acum Appel afimă că „ de fapt nu au fost niciodată pierdute pe mare” și că „știau mereu unde află”, relatează People.

„În timp ce media i-a portretizat pe cei din pescadorul taiwanez ca salvatori, ei au fost de fapt motivul pentru care am cerut ajutor”.

„Echipajul vaporului taiwanez nu intenționa să ne salveze. Au încercat să ne ucidă în acea noapte”, adaugă femeia.

Aceasta este doar una dintre afirmațiile femeilor care dă semne că ar fi cusută cu ață albă. Mai mulți experți contestă afirmațiile făcute de cele două, despre timpul petrecut pe mare, inclusiv despre cum au înfruntat o furtună, în mijlocul oceanului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri