"Festivalul Iei", la Muzeul de Etnografie din Varșovia

Data publicării:
ie icr.ro

 

 Festivalul Iei se va deschide marți cu vernisajul expoziției "Ia — tradiție și inspirație contemporană". FOTO: icr.ro

Organizat de ICR de la Varșovia, împreună cu Ambasada Republicii Moldova în capitala Poloniei și Ministerul Culturii din Republica Moldova, festivalul se va deschide marți cu vernisajul expoziției "Ia — tradiție și inspirație contemporană". Aceasta cuprinde piese de port popular create recent în atelierele Casei Portului Popular "Casa Cristea" din Republica Moldova, costume populare vechi din patrimoniul românesc și moldovenesc, etalând astfel opera mai multor generații de creatori, cristalizată într-un spațiu cultural timp de secole, menționează ICR.

Expoziția va fi însoțită de o serie de ateliere de brodat și cusut ii și de împletit mărțișoare. Atelierele, la care vor putea participa atât copiii, cât și adulții, vor fi susținute de Maria Cristea, directoarea Casei Portului Popular "Casa Cristea", și de Corina Rezneac, consultant la Direcția Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Manifestarea va avea și o componentă comercială, o parte din obiectele expuse putând fi achiziționate de publicul polonez în finalul expoziției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri