FILIPINE. 11 morți și pagube, în urma taifunului Rammasun. Este cel mai violent taifun care loveşte arhipelagul anul acesta

Data publicării:
taifun

Taifunul urmează să traverseze Marea Chinei şi se va îndrepta apoi spre sudul Chinei.

Rammasun, care în limba tailandeză înseamnă „zeul tunetului”, a lovit cu putere mai întâi estul ţării. Însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 250 de kilometri pe oră, uraganul a smuls copacii din rădăcini

Mai multe acoperişuri au fost distruse. Bilanţul provizoriu al celui mai violent taifun care a lovit arhipelagul anul acesta: 10 morţi şi alţi trei oameni dispăruţi.

Ochiul taifunului a atins miercuri dimineaţa sudul capitalei Manila, iar rafalele de vânt au provocat haos în megapolisul cu 12 milioane de locuitori, unde toate şcolile şi administraţiile publice rămân închise pe timpul zilei.

Pe întreg teritoriul ţării, aproximativ 450.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele şi s-au adăpostit în centrele de evacuare. După ce va traversa Marea Chinei, taifunul se va îndrepta spre sudul Chinei.

Rammasun este cel mai puternic astfel de fenomen înregistrat în Filipine din noiembrie anul trecut, când „Haiyan” a făcut peste şase mii de victime.

În sezonul uraganelor, care începe în general în luna iunie și se încheie în noiembrie, se înregistrează anual, în Filipine, între 15 și 20 de astfel de fenomene meteorologice violente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri