Fiul unui fondator al Cirque du Soleil a murit pe scenă

Data publicării:
cirque du soleil

 

Oliver Rochette, fiul unuia dintre fondatorii companiei Cirque du Soleil, a murit pe scenă, în urma unui accident petrecut la locul de muncă, potrivit BBC.

cirque du soleil

Olivier Rochette, care era tehnician, a murit marţi, în urma unui ”accident industrial”, potrivit poliţiei americane, după ce a fost lovit  pe scenă de o nacelă telescopică.

Tehnicianul canadian, în vârstă de 43 de ani, lucra în acel moment la amenajarea scenei pentru spectacolul ”Luzia”, în San Francisco.

Tatăl său, Gilles Ste-Croix, a fost unul dintre fondatorii companiei Cirque du Soleil.

”Mi-e sufletul distrus”, a declarat Daniel Lamarre, CEO-ul Cirque du Soleil. ”Olivier a fost întotdeauna un membru al micii noastre familii şi un coleg îndrăgit”, a adăugat el.

Moartea lui Olivier Rochette s-a produs la doar câteva zile după ce unul dintre acrobaţii renumitei companii canadiene a suferit un accident foarte grav în timpul unui spectacol.

Lisa Skinner, o gimnastă şi acrobată australiană, a căzut în timpul unei acrobaţii aeriene, duminică, într-un show susţinut de compania Cirque du Soleil la Brisbane. Fosta gimnastă olimpică şi-a fracturat o vertebră şi unul dintre braţe.

În 2013, un alt artist al companiei canadiene a murit în timpul unui spectacol live organizat în Las Vegas. Potrivit poliţiei locale, Sarah Guyard-Guillot a căzut de la o înălţime de 28 de metri din cauza unui cordon de siguranţă care s-a desprins de centura sportivei, se pare din cauza ascensiunii prea rapide. În urma acelei tragedii, compania canadiană a fost amendată de autorităţile americane.

Compania Cirque du Soleil a fost înfiinţată în 1984 de Guy Laliberté şi Gilles Ste-Croix şi avea iniţial o trupă de acrobaţi ce era alcătuită din 20 de artişti de stradă. În prezent, Cirque du Soleil este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 4.000 de angajaţi, incluzând peste 1.300 de artişti din aproximativ 50 de ţări. Peste 160 de milioane de spectatori din peste 400 de oraşe de pe toate continentele au urmărit, până în prezent, spectacolele Cirque du Soleil.

Compania canadiană a fost cumpărată în 2015 de fondul american de investiţii TPG Capital şi de fondul chinez de investiţii Fosun Capital Group.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri