FMI s-a înţeles cu Ucraina pentru un împrumut de 17 miliarde de dolari

Data publicării:
logo FMI-2

 

"Echipa care lucrează la Kiev a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru un program de reforme economice care va fi susţinut prin Facilitatea de finanţare extinsă, în valoare de aproximativ 17,5 miliarde de dolari din partea FMI", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ucraina se apropie de faliment

Noul program înlocuieşte acordul stand-by pe care Ucraina îl avea cu FMI şi urmează să fie aprobat de conducerea executivă a instituţiei.

"Aceste resurse puse la dispoziţie vor fi completate de alte surse de finanţare. După cum a anunţat, guvernul ucrainean intenţionează să negocieze cu deţinătorii datorie sale suverane, pentru a-şi îmbunătăţi sustenabilitatea pe termen mediu. În total, pachetul de finanţare este estimat să se ridice la 40 de miliarde de dolari şi va dura patru ani", a declarat Christine Lagarde, directorul general al FMI.

Lagarde a precizat într-un interviu că pachetul de salvare pentru Ucraina include şi o contribuţie din partea UE, în timp ce Statele Unite a promis anterior un ajutor în valoare de 2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

"Noul program va susţine stabilizarea economică imediată a Ucrainei şi va sprijini setul de reforme îndrăzneţe convenit, care are ca scop revenirea pe creştere a economiei pe termen mediu şi îmbunătăţirea standardelor de trai a populaţiei", a afirmat Lagarde într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri