Focuri de armă, în apropierea casei din Delaware a vicepreședintelui SUA, Joe Biden

Data publicării:
vicepresedintele american joe biden afp

Joe Biden, vicepreședintele SUA / FOTO: MediafaxFoto

Focurile de armă au fost trase de pe un drum public, sâmbătă, la ora locală 20.25 (3.25, ora României), în afara perimetrului de securitate delimitat, a declarat Robert Hoback, potrivit Mediafax. Drumul trece la câteva sute de metri de casă.

În urma incidentului a fost deschisă o anchetă, iar oficiali verifică dacă gloanţele au atins locuinţa.

Secret Service a precizat că vehiculul din care s-a tras a trecut cu o viteză foarte mare pe lângă reşedinţa vicepreşedintelui. "Focurile de armă au fost auzite de către personalul Secret Service postat la reşedinţă, iar vehiculul a fost observat de către un agent în timp ce părăsea scena cu o viteză foarte mare", a precizat sursa citată.

Biroul vicepreşedintelui a anunţat, pe de altă parte, că Joe Biden şi soţia sa, Jill, au fost informaţi ulterior cu privire la incident.

Familia Biden petrece mult timp, în weekenduri, în casa din Delaware, potrivit Associated Press.

Incidentul a avut loc la doar câteva luni după ce un intrus înarmat cu un cuţit a reuşit să treacă de Secret Service şi să pătrundă în Casa Albă. Directoarea Secret Service a demisionat din cauza acestei "'breşe", dar şi altor erori anterioare în securitatea preşedintelui, puternic mediatizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri