FOTO | 23 dintre cele mai scumpe lucruri din lume la categoria lor

Data publicării:
phone

Dacă ați câștiga mâine la loterie, cum ați cheltui banii? Ați cumpăra o mașină deosebită, vă gândiți la o vacanță extravagantă? Ce ziceți de un telefon mobil de aproape trei milioane de dolari? Iată o listă cu câteva produse considerate cele mai scumpe la categoria lor. Pentru unele, nici măcar câștigul la loterie nu este de ajuns, scrie list25.com.

Setul de șah „Charles Hollander”: 600.000 de dolari

Compus dintr-o tablă și piese placate cu diamante albe și negre de 32o de carate, setul de șah fabricat în șapte exemplare este considerat cel mai scump din lume. S-a zvonit ca ar putea fi creat un altul în valoare de 9,8 milioane de dolari, însă nu a fost produs până acum.

Burgerul „Extravagant”: 295 de dolari

Burgerul delicios a fost vândut la New York și a fost servit împreună cu o scobitoare din aur încrustată cu diamante.

Ferrari 250 GTO fabricat în 1962: 35 de milioane de dolari

Ferrari 250 GTO, ieșit de pe linia de producție în 1962, a fost vândut nu cu mult timp în urmă unui colecționar din Marea Britanie. Suma cu care a fost achiziționat l-a făcut cel mai scump automobil din istorie.

Camera foto „Susse Freres”: 775.000 de dolari

A fost construită în 1839 și s-a vândut la licitație în urmă cu zece ani. Este considerat cel mai vechi aparat foto produsă vreodată care încă funcționează.

Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, din Geneva: 65.000 de dolari pe noapte

Cu 10 camere și șapte băi, prețul pentru o noapte a acestui apartament nu mai pare o surpriză.

Televizorul PrestigeHD Supreme Rose Edition: 2,3 milioane de dolari

Acoperit cu piele de aligator cusută manual și încrustat cu o mulțime de diamante, acest televizor este deja o piesă de mobilier în sine.

Pianul Heintzman Crystal: 3,22 de milioane de dolari

Instrumentul muzical a fost fabricat la Beijing și a intrat de curând în posesia unui colecționar privat.

Motocicleta Dodge Tomahawk V10 Superbike: 700.000 de dolari

Vehiculul are patru roți și ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 2,5 secunde. Viteza maximă atinsă la teste a fost de 483 de km/h.

Ceasul cu diamante produs de Chopard: 25 de milioane de dolari

Deși arată mai mult ca o bijuterie decât cu ceva care să indice ora, această piesă acoperită cu o mulțime de diamante a afectat serios bugetul cuiva care și l-a dorit „cu orice preț”.

Șampania Heidsieck Monopole 1907: 25.000 de dolari

La sfârșitul anilor 90, în timpul unor scufundări subacvatice, a fost descoperită o epavă pe care se păstraseră intacte 2.000 de astfel de sticle cu șampania franțuzească. „Pentru cunoscători”, prețul e format din cinci cifre.

Boxele Transmission Audio Ultimate System: 2 milioane de dolari

Acest sistem de boxe cântărește cinci tone deși la fabricarea lui s-a folosit aluminiu din industria aeronautică.

Tabloul „Nr. 5” din 1948: 140 de milioane de dolari

Deși lucrarea lui Jackson Pollock și-a atras cu siguranță partea critică din motive evidente, aceasta se pare că a fost foarte apreciată de un colecționar care nu dădea doi bani despre ce credeau alții despre tablou.

Clădirea „Antillia”, din Mumbai, India: 2 miliarde de dolari

Construcția a fost numită după insula mitică „Antillia” și este situată în centrul orașului Mumbai. Doar pentru întreținerea ei sunt angajate cu normă întreagă 600 de persoane.

Pictura „Rin II”: 4 milioane de dolari

Artistul Andreas Gursky este faimos pentru peisajele pline de culoare, însă această lucrare care reprezintă râul Rin din Germania este, pentru autor, mai mult decât verde și gri.

Sculptura „L’Homme qui marche” (Walking Man/Omul care merge): 104,3 milioane de dolari

Este cea mai scumpă piesă de artă care s-a vândut vreodată la licitație. A detronat astfel o lucrare a lui Pablo Picasso - Băiatul cu pipă.

Inelul Chopard Blue Diamond: 16,26 milioane de dolari

Există foarte puține modalități mai eficiente de a da voie cuiva să vă jefuiască decât să purtați un inel de 16 milioane de dolari pe deget.

Iahtul „History Supreme”: 4,8 miliarde de dolari

Impresionant, nu-i așa? La fabricarea iahtului lung de 30 de metri s-au folosit peste 100.000 de kilograme de aur și este decorat cu tot felul de materiale rare - de la oase ale celebrilor dinozauri T-Rex până la meteoriți miniaturali. Ambarcațiunea este deținută de un om de afaceri malaysian.

O pană aparținând speciei de păsări dispărute Huia: 8.000 de dolari

O singură pană a unei specii de păsări dispărute costă cât o mașină second-hand bună. Aceasta a trăit exclusiv pe teritoriul Noii Zeelande.

Blugii Spin Jean, by Damien Hirst: 27.000 de dolari

Blugii multicolori creați de Damien Hirst au fost produși în doar opt exemplare. Hipsterii din întreaga lume ar da orice să pună mâna pe o pereche... sau mai degrabă picioarele.

iPhone 3GS Supreme Rose, by Stuart Hughes: 2,97 de milioane de dolari

Dacă de obicei aveți probleme în a avea grijă de telefonul dumneavoastră în locuri aglomerate, atunci imaginați-vă că dețineți acest gadget enorm de scump.

Domeniul de internet „Insure.com”: 16 milioane de dolari

Când Quinstreet, o firmă de marketing din California, a cumpărat insure.com în 2009, a intrat direct în Cartea Recordurilor pentru că deține cel mai scump nume de domeniu din lume.

Desenul „Capul unei muze”, de Rafael: 47,9 milioane de dolari


Deși a fost estimat să se vândă cu circa 20 de milioane de dolari, la licitația organizată de Christie's în Londra, a fost adjudecat cu aproape 50 de milioane de dolari.

Un loc de parcare în Manhattan: Un milion de dolari

Situat într-o clădire cu opt etaje din centrul Manhattan-ului, locul de parcare este de șase ori mai scump decât o locuință familială medie din Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri