FOTO. Misterul mesajului SOS apărut într-o zonă aproape imposibil de atins a fost dezlegat

Data actualizării: Data publicării:
sos

Un semnal SOS făcut din pietre le-a dat de furcă autorităților din vestul Australiei. Mesajul de ajutor a fost construit din pietre, iar poliția a încercat îndelung să afle dacă este vorba despre o farsă sau dacă există persoane date dispărute în zonă, relatează BBC News.

Poliția crede că a reușit să dezlege misterul mesajului SOS format din pietre, într-o zonă aproape imposibil de atins din vestul Australiei. Mesajul ar fi fost lăsat de un bărbat și o femeie care au rămas blocați acolo, în 2013. Poliția a fost contactată de fratele bărbatului rătăcit, care a văzut știrea în presa internațională.

Cei doi s-au rătăcit lângă Golful Swift în 2013, după ce barca în care se aflau a fost atacată de crocodili. Au reușit să ajungă teferi la mal, apoi au construit mesajul SOS. Nu este clar cât timp au stat cei doi în zona respectivă, însă polițiștii spun că bărbatul și femeia au supraviețuit cu proviziile din bagaje, au băut apă din râu și au fost salvați de o ambarcațiune care trecea întâmplător pe acolo.

Mesajul a fost văzut de un pilot de elicopter, care a alertat autoritățile. A fost demarată o operațiune de căutare și salvare, iar polițiștii au ajuns cu greu în zona izolată, unde terenul accidentat face urcarea aproape imposibilă.

Autoritățile nu au găsit "indicii recente ale activității umane", așa că au cerut ajutorul publicului, pentru a afla dacă au fost date dispărute persoane. Faptul că mesajul a apărut într-o zonă atât de greu accesibilă i-a făcut pe polițiști să elimine varianta unei farse. De asemenea, în apropiere au fost descoperite și urmele unei tabere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri