FOTO. Muncitorii de la salubritate, evaluați prin cântărirea prafului

Data publicării:
praf1
Foto: Peoples Daily

Munca oamenilor care lucrează la curățarea străzilor dintr-un oraș din China este evaluată printr-o metodă neobișnuită: cântărirea prafului. Fotografiile cu inspectorii vare cântăresc praful în Xi'an, capitala provinciei Shaanxi, sunt deja virale pe internet.

praf2
Foto: Peoples Daily

Potrivit Peoples Daily, rezultatele agenților de curățare a drumurilor din Xi'an, provincia Shaanxi, sunt acum evaluate printr-un nou set de standarde. Astfel, greutatea prafului de pe drumurile pe care sunt responsabili să le curețe se va corela cu penalități la salariile agenșilor.

praf1
Foto: Peoples Daily

Drumurile orașului sunt clasificate în trei categorii, fiecare cu diferite standarde de curățare. Praful de pe drumurile de nivelul I nu trebuie să depășească 5 grame pe metru pătrat, conform standardelor emise de oficialii guvernului local în februarie.

Potrivit sursei citate, și în alte zone ale țării cum ar fi Shandong, Hebei și Zhongwei din regiunea autonomă Ningxia Hui, s-au emis reglementări similare. Măsurile au atras atenția în mediul online, reacțiile fiind împărțite: unii utilizatori cred că regulile sunt prea rigide, în timp ce alții susțin că acestea garantează orașe mai curate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri