Fratele unui terorist sinucigaş de la Bataclan, condamnat la nouă ani de închisoare pentru că a călătorit ilegal în Siria

Data publicării:
pasap

Karim Mohamed-Aggad a fost condamnat, alături de alţi şase jihadişti cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, pentru că a luat parte la reţeaua de recrutare a grupării Stat Islamic şi a primit antrenament din partea extremiştilor islamişti. Între timp, procurorii au cerut zece ani de închisoare pentru Karim, însă magistraţii au decis că jihadistul îşi va petrece doar nouă ani în spatele gratiilor.

În baza interceptărilor convorbirilor telefonice şi a documentelor descoperite în calculatoarele suspecţilor, procurorul public Nicolas Le Bris a susţinut că cei şapte suspecţi erau determinaţi să se alăture grupării teroriste atunci când au călătorit pe teritoriul sirian.

Avocaţii au încercat să distanţeze cazul lui Karim Mohamed-Aggad de numele lui Foued Mohamed-Aggad, care s-a detonat în sala de concerte Bataclan şi a participat la masacrarea a 130 de persoane în atentatele de la 13 noiembrie 2015.

„Îţi alegi prietenii, dar nu îţi alegi familia, a declarat suspectul în faţa instanţei. O parte dintre suspecţi au declarat că se aşteptau să se alăture unei misiuni umanitare, odată ajunşi pe teritoriul sirian. În vreme ce alţi suspecţi au spus că voiau să se alăture trupelor guvernamentale ale preşedintelui Bashar al-Assad.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri