Fraţii Bush fac echipă în campania electorală

Data publicării:
GettyImages-510445214

„Din experienţă vă spun că persoana cu cel mai puternic caracter nu este şi cea mai gălăgioasă din încăpere. Să fii preşedintele acestei ţări e treabă serioasă. E nevoie de o gândire solidă şi idei bune. Şi nu am nicio îndoială că Jeb Bush are experienţa şi caracterul unui preşedinte măreţ” , declară George W. Bush, fost preşedinte al SUA.

Subtil în criticile la adresa contracandidaţilor, dar ferm în lăudarea fratelui său, George W. Bush a încercat să-i convingă pe alegătorii republicani din oraşul North Charleston că Jeb Bush este cea mai bună variantă pentru Casa Albă. Fratele mai mic i-a luat la rândul său apărarea după ce Donald Trump a declarat că invadarea Irakului s-a făcut pe baza unei prezumţii false şi s-a dovedit a fi un dezastru.

„Mi s-a părut uşor ciudat că principalul candidat a atacat un preşedinte al Statelor Unite care ne-a protejat în timp ce el realiza o emisiune de televiziune. Sunt sigur că a fost o emisiune extraordinară, eu n-am urmărit-o niciodată. Dar sunt sigur că a fost foarte bună. Dar George Bush a format o echipă care a clădit un sistem de securitate căruia îi datorăm, şi în ziua de azi, faptul că nu am fost mai des ţinta atacurilor”, spune Jeb Bush, candidat republican la preşedinţia SUA.

Familia care a dat Statelor Unite doi preşedinţi a privit de la distanţă, până acum, campania electorală de teamă că renumele şi istoricul mandatelor i-ar putea face mai mult rău decât bine lui Jeb Bush. Dar pe cont propriu, republicanul nu a reuşit să stârnească prea multă simpatie.

Apariţia fratelui său înaintea alegerilor primare din statul Carolina de Sud nu a fost o decizie întâmplătoare. Electoratul de aici a fost generos atât cu el, cât şi cu tatăl său care au plecat victorioşi pe vreme când luptau, la rândul lor, pentru câştigarea nominalizării republicane. Luna trecută, fosta primă doamnă a Statelor Unite, Barbara Bush a transmis un mesaj video de susţinere în campania electorală a fiului său Jeb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri