Funcţionari condamnaţi la ani grei de închisoare pentru un incendiu în care au murit 49 de copii - Mexic

Data publicării:
mexic oameni disperare GettyImages-97948826

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Un judecător a condamnat peste zece funcționari pentru omor agravat în urma decesului a 49 de minori și pentru lovituri și răni agravate pentru leziunile suportate de 38 de copii și cinci adulți răniți în această tragedie.

În total, 141 de copii se aflau în grădinița din Hermosillo, un centru aparținând serviciilor sociale mexicane, în momentul în care a izbucnit incendiul pe 5 iunie 2009.

Printre funcționarii condamnați se află șeful departamentului pentru grădinițe din subordinea serviciilor sociale, delegatul securității sociale în statul Sonora, responsabili ai grădiniței și funcționari ai municipalității din Hermosillo, printre care directorul protecției civile sau șeful pompierilor.

Ancheta a arătat că incendiul s-a declanșat din cauza supraîncălzirii sistemului de aer condiționat dintr-un depozit de documente al guvernului statului Sonora, alăturat grădiniței, ale cărui ieșiri de urgență erau blocate.

Familiile victimelor au afirmat că incendiul a fost provocat de persoane care au vrut să distrugă documente referitoare la o datorie regională de 10.000 milioane de pesos (800 de milioane dolari).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri