Furie și frustrare în Franța după atacuri. Membrii extremei-drepte, huiduiți de oameni veniți să aducă un omagiu victimelor

Data publicării:
metz protest

„Fasciştilor, dispăreţi! Fasciştilor, dispăreţi! Plecaţi acasă, fasciştilor!”. Așa au fost întâmpinați membrii extremei-drepte.

Ca în multe oraşe din Franţa şi la Metz, aproape de graniţa cu Germania, câteva sute de persoane au vrut să aducă un omagiu victimelor, când s-au trezit cu opt bărbaţi înarmaţi cu torţe, care strigau sloganuri ostile musulmanilor.

„Islamul, afară din Europa! Islamul, afară din Europa!”, au strigat extremiștii.

Timp de câteva minute, cele două tabere s-au înfruntat verbal, apoi jandarmii aflaţi la mijloc au luat decizia de a-i scoate din piaţă pe naţionalişti. În busculada creată, un poliţist a fost rănit uşor de un extremist.

În timp ce la Metz confruntările s-au terminat doar cu arestarea agitatorilor, în regiunea Morbihan din vestul Franţei, adepţii extremei drepte au mărşălit prin centrul oraşului Pontivy, obligându-i pe comercianţi să-şi închidă magazinele din precauţie. În cele din urmă spiritele s-au calmat după ce poliţiştii au împânzit străzile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri