Gafa unui ministru francez: Mâncarea servită la dineul lui Xi Jinping a fost dezgustătoare

Data publicării:
mancare-6

Nicole Brique a fost filmată în timp ce i se plângea soţiei premierului de la Paris că mâncarea la dineul de la Palatul Elysee, organizat în cinstea lui Xi Jingping, a fost dezastruoasă.

„La Elysee nu a fost bună de nimic. Nu, a fost dezgustătoare! Trebuie s-o spun, trebuie s-o spun.”

Aceasta este mărturisirea făcută de ministrul francez pentru Comerţ Exterior, Nicole Brique, după o cină organizată de premierul Jean-Marc Ayrault şi soţia sa la Palatul Matignon. Totuşi, după ce înregistrarea a făcut senzaţie pe Internet, Nicole Brique l-a sunat pe bucătarul şef de la Elysee şi şi-a cerut scuze.

În replică la gafa ministrului francez, bucătarul şef a postat un mesaj ironic pe pagina sa de Facebook: „Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere şi mesaje. Alături de colegii mei vom continua munca cu aceeaşi pasiune şi angajament.”.

La dineul organizat la Elysee de preşedintele Francois Hollande în onoarea omologului său chinez, Xi Jinping au fost servite cele mai fine preparate - foie gras, pui în stil vienez cu ciuperci sau sufleu de ciocolată cu caramel. Şi tot la această recepţie s-au oferit cele mai rafinate vinuri.

Vizita liderului Chinei în Franţa a fost un succes pentru Paris. S-au semnat zeci de contracte şi acorduri în valoare de 18 miliarde de euro, multe dintre ele chiar în domeniul agroalimentar, unul dintre punctele forte ale economiei franceze.     

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri