Gala Premiilor DIGI 2014, un eveniment organizat de Digi Mobil Italia 

Data publicării:
DSC 0429

Competiția s-a adresat tuturor artiștilor români care au emigrat pe teritorul Italiei, cu obiectivul de a susține și promova talente românesti, încercând să se arate o altă față a românilor ce ne reprezintă peste hotare. Evenimentul s-a sarbatorit la începutul acestei luni la Villafranca di Verona in cadrul Palacover, în mare fast, cu o prezență numeroasă a comunității de români din Veneto si nu numai. Eveniment marca Digi Mobil Italia, singurul operator de telefonie mobilă dedicat românilor din Italia.

În cadrul acestui eveniment avut loc “Talent Show-ul DIGI”, unde și-au dat concursul 23 de talente selecționate din cele peste 100 descoperite în teritoriu, pe diferite categorii: canto - lirică, muzică ușoară, pop, folk și muzică populară, instrumente - pian, chitară, dans – modern, latino- american, sport - Taekwondo, gimnastică, fotbal, balet, pictură, desen, inventatori, actorie, regizori, modă, artă plastică, scriitori.

Pe scenă au urcat rând pe rând tineri, dar nu numai, care mai de care mai talentaţi. Astfel, in ordinea aparitiei pe scenă, “competitorii” au fost:

  1. Daniela şi Martina Dogaru, Mattia Dorneanu, David Vlaicu – Categoria pictori si sport – prezentare de Taekwondo - campioni naţionali şi regionali

  2. Alexandra Balosin – Categoria Canto

  3. Ana Maria Pricope – Categoria Canto

  4. Viviana Balosin – Categoria Atlet - Gimnastică

  5. Bianca Cristina Bulai – Categoria Pianist

  6. Sorina şi Bianca Toma – Categoria Dans - prezentare Latino - Americană

  7. Ansia Ursachi – Categoria Canto

  8. Giulia Roşca – Categoria Canto

  9. Denisa Oana Fieraru – Categoria Canto – interpret de muzică uşoară şi populară, model

  10. Violeta Bîrlă – Categoria Regizor/Scenarist şi Scriitoare

  11. Ion Cristian Dobrogeanu – Categoria Cantautor

  12. Ana Desirèe Gherman – Categoria Dans clasic - modern

  13. Doru Doaga – Categoria Canto – interpret de muzică populară

  14. Sanda Rădulescu – Categoria Inventator culinar

  15. Andrea Balazs – Categoria Desen

  16. Alessandra Giurin şi Claudia Bichiş – Categoria Dans

  17. Simona Massa – Categoria Design – decoraţiuni handmade

  18. Andreea Amalia Cuc – Categoria Canto- instrument chitară

  19. Liliana Topală – Categoria Actorie

  20. Costin Ignat – Categoria Rapper – Spoke

  21. Echipa de Fotbal Corvinul C5 Hunedoara – Categoria Sport

  22. Alexandra Visterneanu – Categoria Fashion Designer & Creatie - prezentare de modă

  23. Claudia Gabriela Cozma – Categoria Canto – interpret de muzică populară

Invitați speciali: soprana Gabriela Băncilă (castigatoarea primei ediție “Premiile Digi 2011” in Lombardia, la Milano) în recital cu Giovanni Meozzi , maestrul lui Andrea Bocelli şi participarea extraordinară a Serenei Rigacci, câstigatoarea titlului de popularitate la NEXT STAR in Romania.

Toate talentele au fost premiate de către societatea DIGI Mobil Italia.

Juriul însă a deliberat cateva premii speciale, iar podiumul Galei Digi a fost urmatorul:

Locul III Ana Desirèe Gherman şi Costin Ignat

Locul II Echipa de Fotbal Corvinul C5 Hunedoara

Locul I şi Marele Câştigător al celei de-a patra editii Digi Talent a fost desemnată Violeta Bîrlă.

Competiția a culminat cu un concert live susținut de faimosul grup muzical  “Direcţia 5”, pentru prima oară în concert în Italia. “Ne place ideea! Este un proiect foarte bun cu însemnătate în ceea ce priveşte sprijinul talentelor româneşti din Italia şi promovarea valorilor naţionale” a declarat Marian Ionescu.

Artiştii au fost întâmpinaţi de fani chiar de la intrare, astfel având parte de o primire asemenea vedetelor de la Hollywood - ovațiile si entuziasmul publicului, i-au ţinut pe scenă o oră în plus peste program. Cel mai apreciat moment al “Galei Premiilor DIGI 2014” a fost duetul dintre soprana Gabriela Băncilă – talentul DIGI şi Direcţia 5.

Parteneri Media: DIGI TV, Actualitatea Magazin, Revista Le Badante, Momento Zero, Video Art

Parteneri: Atlassib Italia, Consulatul General al Romaniei la Trieste, Primaria Villafranca di Verona

Ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu, a trimis un mesaj de susţinere pentru acest eveniment: 

“Ambasada României salută inițiativele companiilor românești din Italia menite să coaguleze comunitatea românească în jurul valorilor naționale. Salut în mod special această inițiativă care aduce mai aproape românii din Italia de cei din România și care promovează cu entuziasm competiția și spectacolul de calitate. Mă bucur că românii, chiar dacă se află în Italia folosesc servicii românești și apreciază divertismentul românesc. Un model de integrare de succes presupune acceptarea celor mai valoroase elemente din ambele culturi. Românii din Peninsulă trebuie să se bucure de Italia și de România în aceeași măsură, apreciind fiecare dintre cele două țări. Felicitări DIGIMobil!”


Filmul vrâncencei Violeta Bîrlă, premiat la concursul Talent Show Digi din Italia

Violeta Bîrlă, tânăra care a crescut în Casa de copii Dumitrești și a devenit regizor în Italia, a câștigat, recent, încă un important premiu cu filmul său de scurt metraj „Sunetul orizontului”. Juriul Concursului Talent Show, în cadrul căruia s-au decernat premiile Digi mobil Italia, i-au acordat locul I regizoarei vrâncence care, în cadrul aceluiași eveniment, și-a prezentat și cartea intitulată „În numele inimii”, al cărei subiect este viața sa de copil crescut în instituțiile statului.

Filmul se poate viziona aici:

Cei 23 de candidați și-au prezentat realizările în fața a peste 600 de spectatori, iar Violeta Bîrlă a fost aplaudată la scenă deschisă. Ea a vorbit despre proiectele sale de până acum, precum și despre cele viitoare, afirmând că este mândră că este româncă : „Am avut emoții foarte mari, dar am trăit cu intensitate fiecare clipă din acest eveniment. Până să urc pe scenă, priveam în sală printre oameni și îmi imaginam cum ar fi fost să fie printre acei oameni... tatăl meu! Eram tristă, pentru că era Sărbătoarea Arhanghelilor Mihail și Gavril, iar tatăl meu purta unul din nume... Vedeam în jurul meu toți concurenții mici și mari însoțiți de părinți și de cei dragi. Astfel de momente sunt singurele din viața mea când simt că mi se rupe inima, mă simt singură de fiecare dată, las capul în jos, iar când sunt pe scenă încerc să privesc în gol... Acum îmi trăiesc încă clipele frumoase de la premiere, când eram toți concurenții pe scenă, înainte de a se înmâna premiile. Încercam să o observ, cu emoții, pe Irina Țîrdea, care a condus acest concurs, ca să înțeleg dacă printre cei trei câștigători eram și eu. Când a strigat cei doi câștigători de pe locul 3 și 2 am văzut-o cum mă privea și îmi zâmbea. Și atunci i-am spus visului meu "noi am câștigat"! Visul meu este singurul care merge cu mine oriunde, așa cum am făcut-o mereu, de când aveam 7 ani”, a spus Violeta Bîrlă.

„România are oameni cu suflet, curajoși, deștepți”

Tânăra regizoare vrânceancă nu este la primul premiu obținut la diverse festivaluri din România și străinătate, iar planurile sale de viitor cuprind și alte realizări profesionale. Cu toate că a fost abandonată de părinți la o vârstă mult prea fragedă, cu toate că nu a cunoscut decât prietenia și dragostea oferită de colegii de cămin, de salariații acestora și de profesorii săi, pe care îi poartă în suflet cu toată recunoștința, ea a avut puterea de a-și urma visul de a intra în lumea artei, devenind actriță și regizor după ce a urmat o școală de gen din Roma.

Toate scurt-metrajele sale sunt, practic, un îndemn la meditație și la grijă față de copii, față de sufletul delicat al acestora, ce poate fi rănit cu atâta ușurință de egoismul și neînțelegerile celor mari... „Vreau să mulțumesc din suflet întregii echipe Digi Mobil Italia pentru că ne susține și ne promovează, dar nu numai, ci arată Italiei întregi o Românie frumoasă, făcută din tineri talentați, din oameni care prin sacrificii au ajuns cineva. De multe ori se întamplă ca un cetățean de al nostru să greșească și, din nefericire, se vorbește la știri câte trei, patru zile la rând despre el... Este trist din păcate, dar asta este viața, se întâmplă și aceste lucruri... Dar prin aceste evenimente, cum a fost acest concurs, oamenii trebuie să descopere partea frumoasă a României, pentru că România nu este doar o țară făcută din oameni care greșesc, România are și oameni cu suflet, sensibilitate, oameni curajoși, oameni deștepți care au câștigat olimpiade de matematică, fizică, chimie... ba și Premiu Nobel de către o scriitoare româncă stabilită în Germania. Deci eu așa văd România, ca pe o țară cu mii de resurse și bogății! Îmi doresc ca țara noastră să se mândrească mereu cu noi, să ne susțină și să nu ne uite prin străini!”, a dorit să transmită tuturor Violeta Bîrlă, tânăra care din copilul abandonat în Casa de copii Dumitrești a devenit, după multă muncă și ambiție, regizor în Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri