GALERIE FOTO. Încep primele teste cu cel mai mare avion din lume

Data publicării:
strato5

Stratolaunch, cel mai mare avion din lume, a fost scos pentru prima dată din hangar, miercuri, în Mojave, California. Proiectul lui Paul Allen va efectua mai multe teste până în 2019, când Stratolaunch va încerca prima lansare de sateliți direct în stratosferă, se arată pe site-ul companiei.

În ultimele săptămâni a fost eliminată infrastructura de fabricație, inclusiv schelele de trei etaje din jurul aeronavei și întreaga greutate a acesteia a fost lăsată liberă pe cele 28 de roți pentru prima dată. Acesta a reprezentat un pas crucial înainte de testarea la sol, pornirea motoarelor și, în ultima etapă, testele de zbor”, se arată în comunicatul Stratolaunch.

strato8
strato8

Potrivit informațiilor oficiale, Stratolaunch este creat dintr-o combinație de materiale compozite și are ca forță de propulsie 6 motoare de Boeing 747, cântărește aproximativ 227 de tone, are o anvergură a aripilor de 120 de metri și o lungime de 73 de metri. Avionul este proiectat pentru a o greutate la decolare de 590 de tone și poate parcurge fără alimentare o distanță de 3700 kilometri. Dispozitivul a fost construit pentru a lansa sateliți din zbor pentru a micșora consumul de combustibil al acestora - rachetele cu sateliți vor fi agățate între corpurile avionului fără a-i influența acestuia centrul de greutate și vor fi lansate la o altitudine de 10-11.000 de metri.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Paul Allen, fondatorul Stratolaunch, este un antreprenor american a cărui avere are la bază construirea împreună cu Bill Gates a companiei Microsoft. El apare foarte des în lista celor mai bogați oameni din lume, în anul 2006 el fiind clasat de către revista Forbes pe locul șase în lume, cu o avere estimată la 22 de miliarde de dolari americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri