GALERIE FOTO. Vladimir Putin în Cuba

Data publicării:
putin cu casto fidel - 6887052-AFP Mediafax Foto-ALEX CASTRO

FOTO: kremlin.ru

Vladimir Putin a şters datoria Cubei de 35 de miliarde de dolari şi a promis investiţii de miliarde de dolari în infrastructură, modernizarea portului cubanez Mariel şi construirea unui aeroport modern.

Vom continua să ajutăm Cuba în ciuda blocadei ilegale şi ilegitime impuse de Statele Unite”, a anunțat președintele rus.

 

FOTO: kremlin.ru

Copleşit de generozitatea rusă, preşedintele Cubei, Raul Castro, aproape că a uitat că au trecut 24 de ani de la destrămarea URSS și a făcut o gafă, pe care și-a corectat-o imediat: „Suntem în acelaşi asentiment şi aprobăm politica fermă şi inteligentă pe care Uniunea Sovietică, vreau să spun Rusia, o are pe scena internaţională”.

FOTO: kremlin.ru

În timpul vizitei la Havana, liderul de la Kremlin s-a oprit şi la Memorialul Soldatului Sovietic Internaţionalist pentru a depune o coroană de flori. Vladimir Putin nu a vrut să discute cu jurnaliştii, spre deosebire de preşedintele cubanez Raul Castro, care a făcut declarații mai puțin convenționale: „Protocolul ar trebui schimbat ca să nu mai fii nevoit să porţi cravată în această ţară, doar cămaşa cubaneză, pălărie, pantaloni scurţi şi sandale. Nu este o ţară în care să lucrezi şi cu atât mai mult să te războieşti. Este o ţară în care să te relaxezi. Nu crezi?”.

FOTO: kremlin.ru

Înainte de a pleca de la Havana, liderul de la Kremlin s-a întâlnit şi cu fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro. Vladimir Putin le-a mărturisit jurnaliştilor că a avut o „conversaţie lungă şi foarte interesantă” cu acesta.

 FOTO: AFP/MEDIAFAX

Turneul sud-american al preşedintelui rus continuă cu o vizită în Argentina, urmând ca duminică să ajungă în Brazilia, la Rio, unde va asista la finala Campionatului Mondial de Fotbal dintre Germania şi Argentina, prilej cu care se va întâlni şi cu Angela Merkel.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri