Gardul maghiar separă două lumi. Organizaţia pentru Migraţie: Această construcţie nu poate rezolva problema

Data publicării:
refugiati imigranti ungaria politie - GettyImages - 25 august 15-1

Joel Millman, purtător de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie: „(Autorităţile maghiare, n.red.) construiesc un gard, dar ştim din experienţa acumulată în zeci de ani că această construcţie nu poate rezolva problema în modul în care îşi imaginează ei”.

Odată ajunşi în faţa gardului de la graniţa dintre Ungaria şi Serbia, mulţi refugiaţi recurg la ajutorul traficanţilor de persoane pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Iar acest ajutor se poate dovedi mortal, aşa cum s-a întâmplat în Austria.

Joel Millman: „În opinia noastră, construirea acestui gard este doar un mijloc de profit pentru traficanţi. Dacă pui această barieră, nu vor face decât să ceară şi mai mulţi bani celor pe care îi transportă dincolo de ea”.

În faţa acestor acuzaţii, oficialii maghiari continuă să susţină că valurile de imigranţi care bat la porţile Europei sunt o ameninţare pentru securitatea şi prosperitatea continentului.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar: „Să înţelegem odată. În Grecia nu mai e război. În Macedonia nu mai e război. În Serbia nu e război, nici la noi nu e război. Nu au în faţa a ce să se refugieze. Deci este vorba de oameni de care se profită sau care se pun singuri în poziţia de victime”.

Peste 1.500 de refugiaţi ajung în fiecare zi la graniţele Ungariei, după ce trec prin Grecia, Macedonia şi Serbia. Numărul lor ar putea depăşi curând trei mii de persoane.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri